Airfryer Test 2021

air fryer test 2021 best i test

En air fryer av markedets beste kvalitet kan være akkurat det du trenger for å få en deilig og sprø konsistens på maten din med en sunn vri. En air fryer er en liten varmluftsovn som friterer maten ved hjelp av en vifte som omringer maten med varme. Det som mange ser på som den største fordelen med en air fryer, er det faktumet at du kan tilberede mat som kyllingvinger, nuggets, løkringer, pommes frittes og mange andre godbiter med lite eller ingen olje. Maten får fortsatt en crispy konsistens og det er ikke uten grunn at dette kjøkkenapparatet har fått så mye oppmerksomhet de siste årene.

Hvilke air fryer spesifikasjoner er viktig å vurdere?

I vår airfryer test, har vi gjort en grundig undersøkelse på de ulike air fryer merkene og gjennomført ulike tester for å finne de modellene som har best funksjoner. Det er noen spesifikasjoner som er viktigere enn andre, og vi har vurdert hver air fryer ut ifra disse vurderingene:

Vi har først og fremst valgt å se på kapasiteten til de ulike modellene. Hvor mye mat kan du man tilberede samtidig? 

Deretter har vi vurdert forhåndsinnstillinger. Desto flere innstillinger den har, desto enklere er den å burke. 

Resultatene på maten er minst like viktig som funksjonene. Vi har derfor vurdert maten utifra konsistens og smak.

Til slutt vurderer vi prisen i forhold til funksjonene og resultatene. 

De 5 beste airfryer modellene:

Cosori Airfryer test 2021

1. Cosori Premium Smart – Air fryer (Best i test 2021)

air fryer smart best i test 2021

Kapasitet: 5,5 liter / 2.2 kg

Cosori Smart Air Fryer har en helt enestående kapasitet. Du kan fylle matkurven med så mye som 2.2 kg mat. Sammenlignet med andre merker ute på markedet, så er dette desidert det med størst kapasitet.

Forhåndsinnstillinger: 11 stk

Dette er en air fryer som har så mye som 11 innebygde forhåndsinnstillinger. Du kan velge mellom alt fra frossen mat og kylling, til pommes frittes og grønnsaker. Dette er også det merke med flest forhåndsinnstillinger.

Brukervennlighet: Touch skjerm og App

Vi likte det faktumet at Cosori Premium Smart Air Fryer kan styres på 2 ulike måter. Man kan enten styre alle funksjonene via den moderne touch skjermen, eller så kan man også styre alt via en app. Dette er den første modellen vi har opplevd å kunne gjøre dette med.

3490 kroner – Airfryers.no

Cosori Premium Smart air fryer leverte gode resultatet i vår airfryer test. Du kan ofte finne en air fryer med gode spesifikasjoner, men når du først begynner å bruke den, så lever den ikke opp til forventningene. Dette var ikke tilfelle med Cosori air fryer. Vi hadde høye forventninger til dette kjøkkenapparatet da vi fikk se spesifikasjonene, og den levde så sannelig opp til forventningene. Det vi likte spesielt godt var brukervennligheten og den enorme kapasiteten.

Når vi skulle gjennomføre vår airfryer test på Cosori Premium Smart air fryer, så startet vi med å koble den opp mot appen. Dette var en prosess som vi brukte ca 15 minutter på, og alt var grundig forklart i brukermanualen. Etter vi fikk satt opp appen, ble vi sjokkerte over alle de ulike tingene man kunne gjøre der. Først og fremst så kunne man styre alle funksjonene og forhåndsinnstillingene, via appen. Man hadde også tilgang til alle oppskriftene, og ved å trykke på en oppskrift inne på appen, så valgte Premium smart air fryer automatisk den anbefalte innstillingen til den matretten. Vi fikk også varslinger når maten måtte ristes eller når den var ferdig.

Vi valgte å lage kyllingvinger og pommes frittes når vi testet Premium Smart air fryer. Vi brukte 2 spiseskjeer med olje for konsistensen sin skyld. Når maten var klar, fikk vi en varsel på mobilen og vi tok ut kurven for å se på resultatet. Maten ble crispy og fikk en utmerket konsistens. Smakte godt gjorde den også, og vi fikk laget en stor porsjon som kunne mette 3-4 personer.

Etter å ha gjort en helhetlig vurdering av Premium Smart air fryer har vi valgt å gi den 5 stjerner og best i test 2021. Dette er på grunnlag av at den har en rekke funksjoner, 11 forhåndsinnstillinger og en enorm kapasitet. Kvaliteten på maten ble utrolig bra og med tilgang til en app så føler vi at dette er den komplette air fryer. Sammenligner man kvaliteten med prisen, så mener vi at du får mye air fryer for pengene.

Cosori Airfryer test 2021

2. Cosori Premium – Air fryer

air fryer premium

Kapasitet: 5,5 liter / 2.2 kg

Cosori Premium Air Fryer er helt identisk til smart-versjonen når det gjelder kapasitet. Denne modellen er også 5.5 liter og har en matkurv med kapasitet på 2.2 kg. Cosori modellene er som sagt de eneste som håndterer så store mengder med mat sammenlignet med størrelsen.

Forhåndsinnstillinger: 11 stk

Denne Cosori air fryer modellen har også 11 forhåndsinnstillinger, og det er de samme innstillingene som testvinneren tilbyr. Du får altså en air fryer som allerede har lagret alle nødvendige innstillinger. Dette gjør matlagningen enklere og mer presis.

Brukervennlighet: Touch skjerm

Det eneste som skiller Cosori Smart fra Cosori Premium air fryer, er appen som smart modellen har. Premium modellen styres kun via den oversiktelige touch skjermen.

2990 kroner – Airfryers.no

Cosori Premium air fryer og Cosori Premium Smart air fryer er helt identiske, utenom at denne modellen ikke har tilgang til app. Det er derfor ikke så rart at vi har valgt å kåre premium versjonen til en solid 2 plass. Den leverte altså de samme resultatene i vår airfryer test som det testvinneren gjorde. Vi valgte fortsatt å teste begge modellene i tilfelle vi skulle fine noen andre forskjeller. Det gjorde vi altså ikke, og premium versjonen er et perfekt valg til deg som ønsker å spare litt penger og som ikke har behov for appen.

Vi likte spesielt godt oppskriftsboken som fulgte med i boksen. Her fikk vi 100 ulike oppskrifter som var svært varierende og kreative. Det fulgte med en engelsk brukermanual, men de har en oversatt norsk versjon på nettsiden sin. Noe annet vi likte spesielt godt var mat kurvene som var utrolig enkle å vaske. Vi skylte de i vasken og brukte deretter et håndkle til tørke den. De reklamerer også med at man kan vaske kurvene i oppvaskmaskinen, men det testet vi ikke.

Vi tilberede først laks med asparges og pommes frites. Ettersom hver av disse matrettene har ulik tilberedningstid og temperatur, valgte vi å tilberede det i 3 omganger. Likevel var alt ferdig i løpet av 30 minutter og vi hadde nok mat til 3-4 personer. Resultatene var som forventet, helt perfekt. Fisken var perfekt tilberedt, pommes fritten var gyllende og crispy og aspargesen var mør og god.

Alt i alt kan vi konkludere med at Premium air fryer er like bra som Smart air fryer når det kommer til funksjoner, utseende og resultater. Maten vi tilberede smakte utrolig godt og brukervennligheten er utmerket. Det å ta oppvasken etter å ha laget mat har aldri vært enklere. Vi tok ut kurvene, skylte dem i vasken og tørket dem med et håndkle. Vi har derfor også valgt å gi Premium air fryer 5 stjerner og en 2 plass i vår airfryer test. Denne modellen har tidligere vunnet pris for best i test airfryer.

Philips Airfryer test 2021

3. Philips Avance XXL – Air fryer

Philips Avance Collection Air fryer

Kapasitet: 7,3 liter / 1,4 kg

Philips Avance XXL er en enorm air fryer med en 7,3 liters matkurv som har kapasitet på 1,4 kg. Dette er den største modellen til Philips og du kan være sikker på at denne tilbereder nok mat til hele familien.

Forhåndsinnstillinger: 5 stk

Avance air fryer har 5 innebygde forhåndsinnstillinger som er tilpasset ulike matretter. De er enkle å håndtere og sørger for perfekt tilberedning. Du kan lage alt ifra kjøtt, fisk, pommes frittes, grønnsaker og bakevarer.

Brukervennlighet: Knapper og hjul

Philips Avance air fryer har brukervennlige knapper som du kan bruke for å stille inn de ulike funksjonene. Den blir også levert med et hjul, som du enkelt kan vri på for å justere tid og temperatur.

2449 kroner – Power.no

Philips Avance XXL air fryer var en av mange modeller som var med i vår airfryer test og den leverte svært gode resultater. Philips er helt klart det mest etablerte air fryer merke og er det merke mange først tenker på når de hører om air fryer. Dette er en veldig god modell som har alt man ser etter i en air fryer. Ikke nok med at den er stor og har en solid kapasitet, men den er også svært brukervennlig. Den har også et tidløst design som passer godt inn i et hvert kjøkken.

Først og fremst så følger det med en oppskriftsbok som inneholder så mye som 100 oppskrifter. Disse er presentert med oversiktelige fremgangsmåter og fine bilder. Philips air fryer er også svært enkel å rengjøre ettersom den blir levert med ikke klebende matkurver som også kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette er likevel en ganske stor air fryer, så det lønner seg å ha god plass på kjøkkenbenken hvis dere skal kjøpe denne modellen. Den veier nesten 7 kilo og har dimensjoner på: høyde = 31,6 cm – bredde = 43,3 cm og dybde = 32,2 cm.

Vi valgte å tilberede biff og pommes frittes og en fondant til dessert. Det er viktig og ikke stole blindt på forhåndsinnstillingene da man har ulike meninger om hvordan for eksempel biffen skal være stekt. Vi liker at biffen er rød på innsiden og valgte derfor å ta den ut litt før tiden. Pommes fritten var brun og crispy og alt smake veldig godt. Når det kom til desserten så måtte vi justere litt på tiden og temperaturen, men resultatet var veldig bra og ikke minst smakfullt.

Vi er altså veldig fornøyde med Philip Avance XXL air fryer modellen og den leverer gode resultater. Den er svært brukervennlig, har en enorm kapasitet, er enkel å rengjøre. Likevel savner vi enda litt flere forhåndsinnstillinger og størrelsen kan bli et lite problem for folk med lite benkeplass. Vi valgte derfor å gi denne modellen 4,5 stjerner og en 3 plass i vår airfryer test. Her får du en topp air fryer som selges til en kurrant pris.

OBH Nordica Airfryer test 2021

4. OBH Nordica ActiFry Genius – Air fryer

OBH Nordica airfryer

Kapasitet: 5,5 liter / 1.7 kg

OBH Nordica air fryer har en imponerende kapasitet på hele 1.7 kg. Du kan altså tilberede store mengder med mat samtidig, noe som er tidsbesparende. Den er godt egnet til familier på 2-4 stk, da den kan lage store porsjoner.

Forhåndsinnstillinger: 9 stk

Den har 9 ulike forhåndsinnstillinger å velge mellom, noe som er svært positivt. Dette er noe som gjør tilberedningen enklere og det spiller inn positivt i vår airfryer test.

Brukervennlighet: Touch skjerm

Dette er den 4 modellen i testen vår som har touch skjerm, og man blir for bortskjemt når man har en airfryer som tilbyr dette. Det gjør brukeropplevelsen svært mye bedre og det er enklere og velge ulike funksjoner og innstillinger.

2490 kroner – Elon.no

OBH Nordica Actifry Genius er en veldig god air fryer som fortjener en plass på listen. Den har overraskende mange gode funksjoner og leverer for eksempel mange forhåndsinnstillinger og en solid kapasitet. En air fryer med slike spesifikasjoner pleier som regel å være en god del dyrere, så her får du nok en gang mye air fryer for pengene. En annen ting som gjør at denne modellen skiller seg ut er designet. Den er har en sirkulær form med en touch skjerm som er vinklet oppover. Dette gjør brukervennligheten enda bedre.

Her også fikk vi med en oversiktlig oppskriftsbok men mange ulike matretter. Dette er noe mange setter pris på da det er fint med litt inspirasjon når mange aldri har brukt et slikt kjøkkenapparat tidligere. Den har også en fin størrelse som ikke tar for mye plass på kjøkkenet, samtidig som at den har en god kapasitet. Her følger det med en norsk brukermanual slik at du enkelt får satt den opp og lært deg de ulike funksjonene.

Som alltid så tilbereder vi ulike retter i vår airfryer test for å se hvordan resultatene på maten. Vi valgte å tilberede bacon, kyllingvinger og pommes frittes og vi ble positivt overrasket over resultatene. Baconet var brunt og crispy med en god konsistens. Kyllingvingene var saftige og smakfulle og pommes fritten var også meget god.

Vi må si at vi ble overrasket over OBH Nordic air fryer. Den scorer bra på omtrent alle tester og resultatet på maten var godt over middels. Når det kommer til pris, så syns vi kanskje den kunne vært litt billigere, men likevel så får du alt det du ser etter i en air fryer. Den har en god kapasitet, men man får sjeldent tilberedt 1,7 kg mat da kurven ikke er så stor. Vi har derfor valgt å gi den 4 av 5 stjerner og en 4 plass i vår airfryer test.

Philips Airfryer test 2021

5. Philips Essential XL – Air fryer

essential air fryer

Kapasitet: 4,1 liter / 800 g

Dette er nok en Philips air fryer som er en del mindre enn XXL variantene. Denne passer godt inn i de fleste kjøkkener og er godt egnet for 2 personer.

Forhåndsinnstillinger: 7 stk

Essential air fryer har enda flere forhåndsinnstillinger enn Avance air fryer. Her har du 7 forskjellige forhåndsinnstillinger som er godt egnet til ulike matretter.

Brukervennlighet: Touch skjerm

Dette er en svært brukervennlig air fryer modell levert med touch skjerm. Etter å ha brukt den en stund forstod vi de ulike funksjonene, men vi savnet en brukermanual som ikke fulgte med.

1699 kroner – Elkjøp.no

Philips Essential air fryer er helt klart en favoritt for husholdninger med få personer som ikke har all verdens av plass på kjøkkenet. Hvis du er ute etter en liten og solid air fryer som gir deg mye for pengene, da er denne perfekt for deg. Den har altså en kapasitet på 800 gram og kan romme 4,1 liter. Utenom dette så har den kraftige varmluftsvifter som sørger for at den varmer seg opp og tilbereder maten raskt. Vi syns den har et moderne utseende som passer godt inn i et moderne kjøkken.

Det er noen funksjoner vi liker spesielt godt med Essential air fryer. Vi like først og fremst de 7 ulike tilberedningsfunksjonene som er tilpasset ulike matretter. Dette gjør det svært enkelt når man skal lage mat, da man slipper å justere tid og temperatur selv. Den har også en fancy og brukervennlig touch skjerm som forbedrer brukeropplevelsen. Denne modellen er i likhet med de andre i testen enkel å vaske og kurvene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Denne gangen valgte vi å tilberede kyllingfilet og pommes frittes. Vi stelte i stand maten og la de i kurven. Deretter valgte vi funksjonen som er ment for kylling og etter en stund så var det klart. Maten var godt stekt, kanskje litt for mye i forhold til hva vi foretrekker. Pommes fritten var derimot helt perfekt tilberedt.

Etter å ha gjort en helhetlig vurdering av Philips Essential air fryer, har vi valgt å gi den 3,5 av 5 stjerner. Den får en 5 plass i vår airfryer test ettersom at vi mener den gir mange gode funksjoner og til en billig penge. Likevel så er det noen ting som trekker den litt ned, som for eksempel at det ikke fulgte med brukermanual. Den kan også være litt for liten i størrelsen om man er en større familie på 3-5 personer.

airfryer funksjon

Ting å se etter i en air fryer

Kapasitet: Steker du et lite parti med kyllingvinger, eller vil du lage pommes frites til familien på lørdagskvelden? Sørg for at din air fryer kan håndtere mengden mat du vil lage. Sørg også for å vurdere en air fryer samlede størrelse – mer kapasitet kan bety at den trenger mer lagringsplass når den ikke er i bruk.

Forhåndsinnstillinger: Desto flere innstillinger en air fryer tilbyr, desto enklere er det å tilberede mat. Det er derfor lurt å velge en air fryer med mange forskjellige innstillinger. Det kan også være lurt å se hvor brukervennlig skjermen er, slik at du vet at du enkelt kan bruke air fryeren til enhver tid.

Størrelse:  Hvis dere er en større familie som ønsker å tilberede nok mat så er det viktig å sjekke ut hvor stor kapasitet den har. Det er også viktig å vurdere størrelsen ut fra hvor stort kjøkken du har og om den har plass på kjøkkenbenken. 

Tilberedning i en air fryer

Kjøtt: Du kan tilberede alle slags matretter som enten består av hvitt eller rødt kjøtt. Du kan altså steke biff, hamburgere, kylling, kalkun, svin osv i en air fryer.

Fisk: Du kan tilberede alle slags forskjellige typer fisk i en air fryer. Du kan også tilberede mat som reker, hummer, kreps osv.

Frossen mat: En air fryer fungerer utmerket for tilberedning av frossen mat.

Frityrstekt mat: Du kan tilberede alle slags retter som du ellers kunne frityrstekt, for eksempel: Pommes frittes, mozzerella sticks, fiskepinner osv.

Grønnsaker: En air fryer kan enkelt tilberede både grønnsaker og rotgrønnsaker.

Bakevarer: Du kan bake alt ifra boller, brød, kaker, muffins osv.

Philips airfryer matretter
Philips grønnsaker airfryer

Fordeler med en air fryer:

Vekttap: Et høyere inntak av stekt mat har direkte sammenheng med høyere fedmerisiko. Dette er fordi mat som er stekt i olje har en tendens til å ha mye fett og kalorier.

Ved å bruke en airfryer, vil du kunne redusere inntak av usunne oljer og det kan derfor fremme vekttap.

Tidsbesparende: Ettersom at en air fryer kan tilberede mat 25% raskere enn en ovn, så vil du kunne spare tid.

Reduserer risikoen for sykdom: Et høyt inntak av mye olje kan fremme hjerte- og karsykdommer og diabetes. Ved å benytte seg av en air fryer, vil du kunne redusere inntaket av olje og derfor også redusere risikoen for slike sykdommer.

Andre fordeler: De er enkle å rengjøre. De sprer ikke matlukt. De er brukervennlige. Enkle å ta med seg.

Ofte stilte spørsmål om air fryer:

Hva er en airfryer?

De kan enklest beskrives som små varmluftsovner, som passer til en som liker stekt mat med svært lite olje (ofte mindre enn en spiseskje). Det er en varmluftsovn som tilbereder mat ved å blåse ut varmluft rundt maten. Ved å bruke en slik teknikk, vil den kunne sørge for at maten blir perfekt tilberedt og får en sprø konsistens.

Er det sunnere enn frityrstekt mat?

Ja, i stedet for store mengder med olje kan en kokk bare bruke en liten mengde og oppnå deilige og sprø resultater på pommes frites, kylling, fisk og mer. Når det er sagt, fant vi ut at de beste airfryerene produserte mat som var minst like godt som når maten var frityrstekt.

Må jeg forvarme min airfryer?

En airfryer varmes opp mye raskere enn en ovn. Det vi fant ut i vår airfryer test, er at maten får en sprøere og bedre konsistens når du har brukt forvarme funksjonen før du tilbereder maten. Vi anbefaler derfor alle å benytte seg av forvarme før de setter inn maten og begynner tilberedningen.

Hvor mye mat kan kan man tilberede i en airfryer?

Dette varierer veldig ut ifra hvor stor matkurven er og den maksimale kapasiteten. De minste modellene kan tilberede mat til 1-2 personer. De mellomstore modellene skal kunne tilberede mat til 1-3 personer og de største skal kunne tilberede mat til 1-5 personer. Det er viktig å ikke legge for mye mat i kruven da dette kan føre til at maten ikke blir ordentlig gjennomstekt.

Hvordan forhindrer jeg at mat henger fast i air fryeren?

For matvarer som er utsatt for å sette seg fast, som panert kylling eller delikat fisk, anbefaler vi at du sprøyter kurven lett med vegetabilsk oljespray. Bruk av folie kan også gjøre opprydding og fjerning av visse matvarer lettere, spesielt fisk.

Hvordan rengjør jeg frityrkokeren?

De fleste avtakbare deler av en airfryer, for eksempel skuffen og kurven til mange modeller, er oppvaskmaskinsikre, men du bør sjekke ut brukermanualen din før du setter deler i oppvaskmaskinen. Hoveddelen av air fryeren må også rengjøres av og til, da fett og matflekker kan samle seg rundt varmeelementet og forårsake røyk. Å snu air fryeren opp ned kan gjøre det lettere å få tilgang til varmeelementet til noen modeller. Forsikre deg om at den er helt kjølig før du rengjør innsiden, og bruk et mildt vaskemiddel. Etter at du har rengjort airfryeren, skru på litt varme for å tørke den.

Hva gjør jeg hvis det lukter røyk mens jeg tilbereder mat?

Rengjør air fryeren! Vi fant ut at de største problemene med røyk og lukt skyldtes en skitten air fryer. Hvis du ser overdreven røyk eller det lukter brent selv om maten ikke er brent, må du sørge for å rengjøre området rundt varmeelementet i air fryeren for å fjerne matrester.

Andre relevante artikler

2021-06-16T07:26:10+02:00
Go to Top